5 naturlige midler til lindring af øjenallergi

0

 

Vidste du, at allergi kan påvirke øjnene? Faktisk kan den brændende fornemmelse, kløe, svulmende øjenlåg og rindende øjne være et resultat af allergier. Øjenallergi kan være generende og irriterende. Det gode er, at du ikke behøver at besøge lægen, hvis du lider af kløende, røde og tårevædede øjne. Du kan behandle allergier, der påvirker øjet, på samme måde, som du ville behandle andre allergier såsom tilstoppet næse ved hjælp af naturlige allergimidler.

Allergier, der påvirker øjnene, er også kendt som okulær eller conjunctivitis-allergi. Statistikker viser, at hver femte person har allergiske øjne. På trods af at allergi/behandling forårsager distraktion af den måde, du styrer dine daglige anliggender på, er de ikke noget alvorligt bortset fra sløret syn, som for det meste er kortsigtet.

Der er en række faktorer, der kan føre til øjenallergier, herunder infektioner og andre problemer, der udgør en alvorlig trussel mod synet som øjenflydere. Der er to typer allergier, der påvirker øjet, nemlig præference- og sæsonbestemte allergier.

Sæsonbestemte allergier… Disse er de mest almindelige allergier. Ligesom navnet antyder, forekommer de kun på bestemte tidspunkter af året, normalt ved begyndelsen af foråret hele sommeren og ind i efteråret. Allergener er til stede i luften som græspollen, sporer og træer er forbundet med at forårsage disse allergier, når øjnene er udsat for dem.

Flerårige allergier… Disse forekommer hele året rundt. At udsætte dine øjne for støv, mider, dyrs skæl og fjer er de vigtigste årsager til flerårige sygdomme. Klor, kosmetik, røg og parfume og nogle lægemidler er blandt andre årsager.

Det meste af tiden vil du vide, at årsagen til øjenallergi er, som når støv fejer hen over dine øjne, eller når et svævende dyr for eksempel klatrer oven på dig. Hvor uskadelige de end kan være, er det vigtigt, at du behandler øjenallergier med naturlige allergi-øjemidler, før de bliver til øjensygdomme.

Ikke desto mindre behøver du ikke skynde dig til lægen, når du har disse allergier. Du kan bruge nogle let tilgængelige naturlige midler til at løse problemet.

Her er fem naturlige midler til lindring af allergiske øjne:

Cayenne… Dette er en meget kraftig urt, og man skal være ekstra forsigtig, når man bruger den. Læg det i blød i relativt varmt vand i omkring 10 til 15 minutter for at få en cayenne-sammenkogt. Da urten er kraftig, skal du kun bruge små mængder af den. En lille øjenskyl fra denne urt virker som magi, når det kommer til at lindre allergier, der påvirker øjnene.

Ud over at lette irritationen, som allergier medfører, forbedrer cayenne blodcirkulationen i øjnene, hvilket i realiteten øger mængden af ilt i øjnene. God cirkulation af blod i øjnene hjælper også øjnene af med skadelige giftstoffer og lader øjnene rense sig selv.

Øjentrøst… Ja, du gættede rigtigt. Denne urt har fået sit navn fra dens evne til ikke kun at forbedre synet, men også at give lindring til allergiske øjne. Det krymper effektivt irriteret væv og beroliger hævede slimhinder på grund af dets antiseptiske egenskaber. Eyebright er endnu mere effektivt, hvis det kombineres med cayenne.

Røde hindbærblade… Ligesom øjentrøst virker røde hindbær ved at formindske størrelsen af betændt væv og berolige betændte øjenlåg og øjeæbler. Disse blade er gode allergi lindre og genopliver også smerte. For at forberede en øjenskyl fra disse blade skal du banke dem forsigtigt for at få det grønne ekstrakt, før du fortsætter med at blande det med lunkent vand. Vask øjnene med denne blanding mindst to gange om dagen. Regelmæssig brug vil sikre, at dine øjne genopleves af enhver smerte eller irritation.

Honning… Du har måske tidligere brugt honning til at håndtere andre infektioner. Vidste du, at du også kan bruge honning til at give dine øjne en vis udsættelse forårsaget af allergisk infektion? For at opnå maksimal effektivitet, start med at gennemvæde dine øjne med koldt vand gentagne gange og tør derefter små mængder honning på øjnene med et blødt materiale.

Øjenøvelser… At udføre øvelser for øjet styrker ikke kun øjenmusklerne, det forbedrer også synet, men er også fantastisk, når det kommer til at give allergilindring. Der er en række øvelser, som du kan bruge, og den mest almindelige og nemmeste at lave er at komprimere dine øjne med dine kolde håndflader et øje ad gangen. Dette vil øge mængden af fugt i øjnene og kan også udløse tårer. Ethvert fremmedmateriale som støvpartikler, der kan forårsage irritation og rødme, kommer ud af øjet, når tårerne flyder ud.

Ligesom enhver anden form for allergi er øjenallergi forårsaget af en unormal aktivitet i kroppens immunsystem. Dette starter normalt, når slimhinden, der findes i linjerne under øjenlåget, kommer i kontakt med fremmedlegemer. Selvom genstandene ikke udgør nogen trussel mod øjet, ser kroppen dem som trusler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *