Kommerciel hundefoder – ti virkeligheder, du skal kende

0

 

Ved du, hvad du putter i din hunds fad hver dag?

De fleste hunde vil spise næsten alt, hvad der er sat foran dem, og ligesom mennesker er de, hvad de spiser.

Mange lider nu af sygdomme, der kan forebygges…vidste du, at 46% af alle hunde dør af kræft, 40% er overvægtige og mange flere lider hver dag af allergier, øreinfektioner, hudsygdomme, tandproblemer og andre lidelser. ..

Når du lærer den forfærdelige virkelighed om de giftige ingredienser i nogle kommercielle hundefoder, vil det chokere og gøre dig syg, og når du først kender virkeligheden af de sundhedsmæssige fordele ved at fodre en hund med en hjemmelavet kost, vil du gerne foretage en øjeblikkelig forandring. Hvis du holder op med at fodre din hund med kommercielt hundefoder dagligt, langsomt introducerer frisk kød og grøntsager og derefter stopper kommercielt hundefoder helt, vil du redde ham eller hende fra unødvendig lidelse og spare dig selv for et bjerg af dyrlægeregninger.

Her er nogle af realiteterne omkring noget kommercielt hundefoder og også nogle af fordelene ved at fodre en hund med en sund hjemmelavet kost…

1. Virkelighed: Ved du, at noget kommercielt hundefoder er “junk”-foder til hunde? Hvis burgere, stegt kylling, pommes frites osv., spist som en fast kost, kan forårsage alvorlige helbredsproblemer hos mennesker, hvad gør hunde-“junkfood” for hunde? Generelt set ligner en hunds genetiske sammensætning og ernæringsbehov det af mennesker Hvis vi skader vores helbred ved at spise “junkfood”, hvad kan der så ske med vores hunde, når vi fodrer dem med det tilsvarende “junk” kommercielt hundefoder?

2. Virkelighed: Ved du, at de fødevarer, vi mennesker spiser, også er sunde valg for vores hunde? Uanset hvad du ellers har hørt, er de samme sunde, nærende fødevarer, vi spiser, et fantastisk valg for hunde. Der er dog visse forskelle mellem menneskers og hundes ernæringsbehov, så du bliver nødt til at lære, hvad de er, hvis du vil give din hund en sund kost.

3. Virkelighed: Ved du, at hvis din dyrlæge sælger hundefoder, er det måske heller ikke så godt et valg? Ligesom vores egne læger bliver dyrlæger ikke undervist for meget om ernæring i skolen. Det meste af det, de lærer, læres dem af repræsentanter for dyrefodervirksomhederne, såsom personalefirmaets dyrlæger, sælgere (tror du måske, de promoverer deres produkter?), ellers gennem forskellige undersøgelser, artikler og seminarer. Det er ikke særlig sandsynligt, at din dyrlæge kender forskellen mellem god og dårlig mad, hvis de ikke selv har studeret det eller prøvet rå eller hjemmelavet kost.

Det, der kan ske, er, at han eller hun opererer på forældede data eller “gamle koners fortællinger”. Nogle dyrlæger tjener endda på at sælge et bestemt mærke hundefoder, og det kan meget vel påvirke dem mod andre mærker eller andre former for fodring af en hund, såsom hjemmelavet hundefoder.

4. Virkelighed: Ved du, at nogle forarbejdede kommercielle hundefoder kan være farlige for din hunds helbred og kan forårsage adskillige medicinske problemer? Det er lovligt for hundefodervirksomheder at inkludere “4D Meat” (“Døde, døende, syge og handicappede” ranch eller husdyr). Derudover tilføjer de ofte vejdrab (døde vaskebjørne, possums og andre dyr dræbt af biler, lastbiler eller sygdom), hunde og katte aflivet af dyrlæger, samlet op af dyrekontrolarbejdere og bragt til hundefoderfirmaer forarbejdning, pulveriseret fabriksgulvstøv (de kalder det “korn”) og det, de kalder “majs” (normalt formalet restskaller), der er forurenet med meget store mængder pesticider. Hvad nogle dyrefoderproducenter lægger i hundefoder og forklæder det som “ByProducts” er grænseoverskridende kriminelt!

Det hele giver en opskrift på den værst tænkelige blanding af ingredienser, vi nogensinde kunne fodre vores hunde. Og alligevel gør millioner af os det, ubevidst! Husk…jo billigere maden…jo billigere ingredienserne…jo dårligere ernæring…jo mere skadelig, endda dødelig, kan den være! Sørg for, at du ved, hvad der er i maden, når du fodrer en hund! Læs alt om kommercielt hundefoder i dybden i mine fremtidige artikler.

Bemærk venligst: ikke “alt” kommercielt hundefoder er lavet af ingredienser af dårlig kvalitet og billige biprodukter. Hundefoderproducenter og de ingredienser, de bruger, er meget forskellige. Mit mål i disse artikler er at give dig så meget information som muligt, så du kan træffe dine egne “informerede” beslutninger om, hvad der er eller ikke er godt foder til din hund. Jeg vil komme meget mere i detaljer om forskellige “kvalitets” hundefoderproducenter, ingredienser og hvordan man læser hundefoderetiketter i fremtidige artikler…så kom tilbage ofte.

5. Virkelighed: Ved du, at det er en fejl at tro, at kibble renser en hunds tænder? Denne myte blev cirkuleret for et stykke tid siden af en undersøgelse, der antydede, at kibble “kan” være bedre end dåse hundefoder (ikke “er” bedre) til at rense tænder. Hvad må det sige til os, at næsten alle hunde over tre år, der har tandsygdomme, spiser kibble? Ikke svært at finde ud af det!

6. Virkelighed: Ved du, at udtrykket “Fuldstændig og afbalanceret” (brugt af nogle kommercielle hundefoderfirmaer til at reklamere for deres produkter) ikke betyder “Optimal”? Der er væsentlige forskelle: foder, der kun opfylder de “antagede” krav til en gennemsnitlig hunds sundhed, kan annonceres som “Komplet og afbalanceret”. Når disse fødevarer indgår i fodringsforsøg, bliver de ofte kun testet for ting som bly, og andre testes kun på et lille antal hunde i meget kort tid.

Det er sikkert, at tilstrækkelige næringsstoffer, der er nødvendige for vores hunds velvære, ikke vil være inkluderet i disse produkter. Det er bestemt bedre end “ikke” komplet og afbalanceret overhovedet, men kun “optimale” niveauer af afbalanceret ernæring er, hvad vi bør lede efter.

Nogle gange kan et hurtigt blik på etiketten fortælle dig, om hundefoderet er lavet af kvalitetsingredienser eller ej, i andre kræver det mere viden om hver af ingredienserne for at kunne se, om det foder er bedre. Selvfølgelig vil hver producent sige, at de kun bruger de allerbedste ingredienser. Vores forfatningsmæssige ret til ytringsfrihed kræver dog ikke, at sådanne udtalelser er sande.

Vær sikker på, at du ved, hvad der er i den mad, du fodrer en hund hver dag! Det skriver vi mere om senere…

7. Virkelighed: Ved du, at hvis du fodrer en hund med det samme hver dag, begrænser du dens adgang til god ernæring? Hunde, ligesom os, har brug for en række forskellige fødevarer. Kan du forestille dig at spise formalede majsskaller, harskt fedt og kun kyllingevingeskind og knogler (ingen kød) med nogle billige vitaminer og mineraler i, hver eneste dag hele dit liv?

Nogle hunde kan faktisk have en indledende følsomhed, når de introduceres til visse nye fødevarer. Så fodring af en hund med en række forskellige fødevarer kan føre til maveproblemer, men det er kun fordi de har manglet en afbalanceret ernæring i deres kost. Så snart de får en velafbalanceret kost, bliver deres fordøjelsessystem genoprettet. De kan så spise en række forskellige fødevarer til hvert måltid uden problemer, ligesom vi gør.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *